martedì 7 ottobre 2008

wild herbs good for cooking


rucola selvatica dai fiori gialli, ai piedi di una palma sul lungomare / wild rocket, yellow flowers

finocchio selvatico, endemico / wild fennel, everywhere in countryside

senape selvatica, dai fiori bianchi, endemica / wild mustard, with white flowers, naturally spread

con la senape, abbiamo usato la ricetta semplice, lessa in acqua salata: ottimo risultato.
Il finocchio è servito per aromatizzare le olive sotto sale (insieme ad aglio, buccia di limone e mandarino)
la rucola, dall'aroma forte, è finita in insalata, con altre foglie di rucola coltivata

Manca la foto della papaverina (paparene), la pianta dei papaveri di campo che si cuoce lessa, o come ripieno della focaccia al forno, dopo stufatura con olive nere e diavolicchio.

the wild mustard was cooked in boiling water (10 minutes) and served with few olive oil
the fennel was used in the preparation of brine olives, with peeled lemon and mandarin
the rocket was added in the salad, with other leaves of cultivated rocket

Another wild plant very common is the poppy green leaves, that we cook boiled or as filler of Focaccia, a dough similar to pizza but with two leavened sides, a bottom and a top dough. The filler is made by quick  jumping in oil of poppy leaves, with black olives and chilli pepper.

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